25 минути

Алаѓозовски: Во корона кризата најмногу настрадаа фриленсерите

Како културата го дочека вториот бран од корона кризата. Ќе има ли културни активности и како ќе се одвиваат доколку се затворат институциите и се воведат построги мерки за заштита. Колкава е штетата врз културната сфера. Како да им се помогне на фриленсерите, уметниците кои работат хонорарно и тие што се во доменот на сивата економија, во интервју за „25 Минути“ говори Роберт Алаѓозовски, Национален координатор за интеркултурализам, едно општество, развој на културата и меѓуресорска соработка во Владата.