25 минути

Гешоска: Независната културна сцена и без Ковид-19 тешко опстојува во оваа земја

Искра Гешоска- директорка на КРИК, во интервју со Секуловска говори за тоа дека независната културна сцена најмногу произведувала дела, за разлика од нивните колеги од институционалната култура. Без обвинувања, вели таа- тие се гломазни и троми. Но, Гешоска нуди решенија- таа прецизно ги набројува политиките кои треба да ги спроведува државата.