25 минути

Бранимир Јовановиќ: Оваа Влада го одбра незнаењето

Бранимир Јовановиќ, како економски експерт од Виенскиот институт, упатува силни критики кон македонската Влада, која ја стави во погон целата држава да работи, наместо, како што вели, да се угледаат на западните земји, кои наметнаа рестрикции заради пандемијата. Во тој контекст, го анализира австрискиот концепт, кој е пример за успешност, поентира Јовановиќ.