25 минути

Битиќи: Не сме економски силна земја, за да воведуваме мерки како Запад

Вицепремиерот за економија, Фатмир Битиќи отворено објаснува зошто е невозможно да се применат истите рестриктивни мерки, како во западните демократии- (не)моќта на економијата е товар кој го носи оваа земја, и тоа е најсилниот аргумент на оваа Влада.