25 минути

Лажни вести за корона вирусот

Време на теории на заговор за корона пандемијата, време на лажни вести- говорат: Горан Михајловски, Жанета Трајкоска, Катерина Синадиновска, Младен Чадиковски, Филип Стојановски.

Националниот координатор за комуникации, Марјан Забрчанец вели-“Знам дека се сомневате дека нашата борба против лажните вести може да е и цензура, но не е така”

Генсекот на Европската федерација на новинарите, Гутерез предупредува- “Некои влади преку цензура и притисоци сакаат да прикажат дека медиумите пласираат лажни вести”.