25 минути

Владиката Петар: Вирусот е надвор, а не на лажичето и во црквата

Во интервју за 25 Минути, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар говори за верските празнувања во време на коронавирус, го изнесува ставот на Црквата дека преку причеста со лажичето луѓето не може да се заразат и вината ја насочува кон неодговорното однесување на политичарите кои ги кршат мерките што сами ги донеле.