25 минути

Интервју на Биљана Секуловска со Емил Кирјас: Операција попис – политичка или статистичка операција?

Во најновото издание на 25 минути, Биљана Секуловска разговараше со Емил Кирјас, потпретседателот на Либералната Интернационала кој живее во Лондон, Англија.

Кирјас го образложи начинот на кој ќе се спроведува пописот во Англија и дигиталниот пристап кон попишувањето кој е особено важен во време на пандемија.

Останатите гости во последното издание на 25 минути беа Апостол Симовски, директор на Државен завод за статистика, Домчо Герасимовски, поранешен директор на Државен завод за статистика, Костадин Костадинов од СДСМ и Никола Мицевски од ВМРО-ДПМНЕ.