25 минути

Зошто странците помагаат во македонските истраги?

Зошто во сите трагедии со децении наназад властите бараат странски истраги? Тетовската модуларна болница, поплавите во Стајковци, атентатите на Глигоров и Трајковски се само дел од истрагите во кои македонските органи барале поддршка и помош од други држави.

Гости во 25 минути оваа недела беа Валентина Атанасовска, Дирекција за заштита и спасување од кризи, Борче Давитковски, професор на Правниот факултет при УКИМ, Павле Трајанов, екс-министер за внатрешни работи, Тања Милевска, новинарка и дописничка за МИА од Брисел и Роман Јакиќ, екс-министер за образование во Словенија.