25 минути

Дали локалните избори го вратија демократскиот процес?

Додека власта и опозицијата најавуваат окрупнување на своите сили во пресрет на вториот круг од изборите, остануваат најдискутабилни проблемите на некои гласачки места поради употребата за апаратите за отпечатоци за прсти како и дојавата до Обвинителството за вооружените бивши затвореници.

Гости во новото издание на 25 минути се Бојан Маричиќ, министер за правда, Трајко Славевски од ВМРО-ДПМНЕ, Никола Дујовски, професор на Факултетот за безбедност и Николај Крастев, новинар од Софија, Бугарија.