25 минути

Нема договор за нова влада на Бугарија

Марија Габриел, министерката за надворешни работи и мандатарка за новата влада, изјави дека не е постигнат договор за формирање на нова влада со централно десничарската партија „Промените продолжуваат“. 
Габриел доставила писмо до Народното собрание дека ја повлекува кандидатурата за премиер, изјавувајќи дека „ГЕРБ нема да учествува во преговорите за вториот мандат“.

Двата политички табори беа на врвот после изборите минатата година, и направија договор за поделба на власта, а функцијата на премиер треба биде ротирачка.