25 минути
Категорија

Евтини приказни

Ова не е најдобриот знак за власта

За само еден ден германските крими- техничари го завршиле увидот во опожарената модуларна болница во Тетово. За само еден ден. Ниту минута повеќе, ниту секунда помалку. Видете, да стануваше збор за врвна експертска помош од некоја од

Каде го снема Заев?

Еднаш мораше да пукне, затоа што овој систем е неодржлив и неиздржлив. Тетовската трагедија во која починаа 15 луѓе, а 12 се повредени, ги покажа сите останати трагедии, кои со години не сака да ги слушне Заев. Доколку еднаш седнеше во

Колку сме- токму сме, но дали сме?

Ден пред пописот- кога треба да се преброиме, за да видиме колку сме, но и дали сме токму, за да не го разочараме драгиот Гане Тодоровски, но и да го потврдиме нашето објаснување- дали навистина сме тука и зошто сме воопшто тука? И,

Не, господа антиваксери, ние не сме Данска

Колку повеќе мртви од Ковид во оваа земја, толку многу повеќе дрвени глави, тврдоглави глави, зачаурени глави на ноеви, оние кои одбиваат да мислат, да размислат, да сфатат, нивните прсти одбиваат да бидат ставени на чело, за да разберат

Добредојдовте, бегалци

Во право е Христијан Мицкоски кога вели дека треба да има солидарност кај богатите држави и да примаат повеќе бегалци Авганистан, од планираните досега. Но, тој потоа додава- неприфатливо е и е погрешен потег Македонија да прима многу

Независни кандидати, невидливи гадинки

Какви се тие неволји за СДСМ што ги гонат несоприливо, галопирачки? Независни кандидати за локалните избори се закануваат да ги сомелат, но не, великаниве од партија не се даваат, не попуштаат, во ек е битка за живот или смрт, додека не ги

Овде пустошеше Великиот варварин на Охрид

Можеме да здивнеме, УНЕСКО ја одложи, и тоа без рок, одлуката дали Охрид да се стави на листата загрозено светско наследство во опасност. Нашата пријателска Босна и Херцеговина поднела амандмани за да се дадат уште две години на

Приказна за логото, за Динка и за нашите владини лилипутанци

Слушнете ја таа врева на приучени критичари за логото направено за прослава на 30 години самостојна, независна Македонија. Како изгледа логото? Аматериве од критичари велат- некакво исечено, повеќе личи на распарчено сонце, за кое

Бугарија, мајката на сите наши проблеми

После извештајот на Стејт департментот за корупцијата во Македонија, се присетив на едно мое интервју со Влатко Ѓорчев од ВМРО-ДПМНЕ, пред многу повеќе од десет години, во А1 ТВ. Тоа беа времиња- Грција со нејзиното вето беше виновна за

Гамбитот на Заев

Додека седев некој час во Охрид, на Преспанскиот дијалог, времето се врати од пред нешто повеќе од 20 години, како никогаш да не сме се помрднале, мумифицирани, замрзнати во апсурдите. Филип Рикер, Ален Ле Роа, Ерван Фуере, Дорис Пак,
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram