25 минути
Категорија

Емисии

Возила за чистење снег стари и по 40 години- платите на функционерите не се скратуваат

Проблемите остануваат заради неколкудецениски стари возила за чистење снег, брза помош, пожарникарни возила. Пари за потребите на граѓаните нема во буџетот за да се обноват целосно овие неопходни возила. Но, затоа платите на функционерите

Директорот на Агенција за филм контра Антикорупциска комисија и Милчо Манчевски

„25 минути“: Гостин е Бојан Лазаревски, директор на Агенција за филм, кој се соочи со иницијатива од Аникорупциската комисија за кривично гонење за несовесно работење и трошење на буџетски средства.Бернар Валеро, поранешниот француски

« Имам право да именувам в.д директор без оглас – затоа што го знам одлично човекот »

Иницијатива за кривични пријави на Антикорупциската комисија- за сегашниот и на претходниот градоначалник на Радовиш, Ацо Ристов од ВМРО-ДПМНЕ и Герасим Конзулов од СДСМ. Гости во 25 минути се Нури Бајрами, Државна комисија за спречување

Коњари ја обвинува државата за екоцид

Жителите на Коњари со денови протестираат против ископувањето на песок во близина на реката Пчиња, бидејќи како што велат, ископувањето им го загадува воздухот, почвата и водата, а им го загрозува и животот. Тие се пример на мобилизација

Борба за Влае: Борба против градежната мафија

Профит наместо хумано и достоинствено живеење. Десетте активисти на групата „Борба за Влае“ ги информираа граѓаните на населбата за деталниот урбанистички план. Според нив, градоначалникот Јакимовски го спроведува планот насила и во корист

Кривична за функционер кој не пријавил потекло на имот

Последните корупциски скандали за кои се пишуваше и зборуваше во македонските медиуми, вклучувајќи ја и нашата емисија „25 минути“ ја преминаа нашата граница. Тие се најдоа и во европскиот печат, како германскиот „Франкфуртер алгемајне

ГРЕКО: Нема разрешени функционери по прекршувањето на Етичкиот кодекс на Владата

ГРЕКО заклучува дека Северна Македонија на задоволително ниво имплементираше тринаесет од дваесет и три препораки содржани во Извештајот за евалуација од петтиот круг. Од преостанатите препораки, девет се делумно имплементирани и една не е

Нема отчет како се трошат парите на граѓаните

Здравствената криза предизвикана од пандемијата на КОВИД-19 и избувнувањето на војната во Украина набрзо создадоа економска и финансиска криза и високи цени на електричната енергија, и ја доведоа Европа до висока инфлација. Граѓаните на

Македонците најмногу трошат за храна, во споредба со ЕУ земјите

Процентот кој македонските семејства го одвојуваат од семејниот буџет само за храна и безалкохолни пијалоци претставува многу сериозен трошок. Дури 47% од потрошувачката на домаќинствата е наменета само за основните потреби, храна и

Сведоштва за скандалот Онкологија – II дел

Скандал „Онкологија“ -нови сведоштва, нови сомнежи за криминали. Министерот за здравство Фатмир Меџити за „25 минути“ вели- пациентите треба да се сомневаат, но јас гарантирам дека во мојот мандат нема злоупотреби. Гости во 25 минути се
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram