25 минути
Категорија

Насловна

Директорот на Агенција за филм контра Антикорупциска комисија и Милчо Манчевски

„25 минути“: Гостин е Бојан Лазаревски, директор на Агенција за филм, кој се соочи со иницијатива од Аникорупциската комисија за кривично гонење за несовесно работење и трошење на буџетски средства.Бернар Валеро, поранешниот француски

« Имам право да именувам в.д директор без оглас – затоа што го знам одлично човекот »

Иницијатива за кривични пријави на Антикорупциската комисија- за сегашниот и на претходниот градоначалник на Радовиш, Ацо Ристов од ВМРО-ДПМНЕ и Герасим Конзулов од СДСМ. Гости во 25 минути се Нури Бајрами, Државна комисија за спречување

Коњари ја обвинува државата за екоцид

Жителите на Коњари со денови протестираат против ископувањето на песок во близина на реката Пчиња, бидејќи како што велат, ископувањето им го загадува воздухот, почвата и водата, а им го загрозува и животот. Тие се пример на мобилизација

Блескави оценки за корупцијата

„Нема напредок во борбата против корупција и судството„- вака изгледаат блескавите оценки што ги доби Владата во Извештајот на Европската Комисија. Затоа и вице-премиерот за евро-интеграции повеќе од задоволно констатира дека 80% од

Борба за Влае: Борба против градежната мафија

Профит наместо хумано и достоинствено живеење. Десетте активисти на групата „Борба за Влае“ ги информираа граѓаните на населбата за деталниот урбанистички план. Според нив, градоначалникот Јакимовски го спроведува планот насила и во корист

Крај на ерата-Кога Албанците беа Шиптари

Апелот на Исмет Рамадани конечно да заврши ерата „Кога Албанците беа Шиптари“ не смее да заврши како пусти соништа, само тажни илузии кои ќе немаат никогаш, никаква шанса да освестат и здоболат. Да ги здоболат оние сејачи на

Кривична за функционер кој не пријавил потекло на имот

Последните корупциски скандали за кои се пишуваше и зборуваше во македонските медиуми, вклучувајќи ја и нашата емисија „25 минути“ ја преминаа нашата граница. Тие се најдоа и во европскиот печат, како германскиот „Франкфуртер алгемајне

Драги Македонци, драги Албанци

Борбата за да се пее македонска, но и албанска химна по школите е најголемиот успех, воопшто остварен по независноста на земјава. Затоа што, најважно од се е да се јакне патриотизмот меѓу децата, ако не може веќе на партиско и државно

ГРЕКО: Нема разрешени функционери по прекршувањето на Етичкиот кодекс на Владата

ГРЕКО заклучува дека Северна Македонија на задоволително ниво имплементираше тринаесет од дваесет и три препораки содржани во Извештајот за евалуација од петтиот круг. Од преостанатите препораки, девет се делумно имплементирани и една не е

Границите на холандскиот амбасадор

Во право се сите кои велат дека холандскиот амбасадор Дирк Јан Коп целосно ги премина сите граници, мешајќи се во внатрешните работи на земјава. Вели дека не ги сакаме нивните, европски вредности, туку само нивните пари. Точно, а како
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram