25 минути
Категорија

Фокус

Макпетрол: Се испраќаат лажни пораки во наше име

Компанијата „Макпетрол“ АД Скопје информираше дека непознат субјект, во нивно име, испраќа СМС-пораки до граѓаните и ги известува дека се добитници на награда. Во соопштението до јавноста, фирмата тврди дека случајот е веќе пријавен

„Дајнерс“ од денес во целосна сопственост на Божидар Јанковски

Друштвото „Динерс Клуб Интернационал МАК ДООЕЛ“ од денеска е во целосна сопственост на извршниот директор Божидар Јанковски. Ерсте Кард Клуб д.о.о. Загреб, Хрватска го продаде целосниот удел. Ова е исклучително признание

Макпетрол: Квалитетни горива – помало загадување

Квалитетот на горивата е значен фактор за намалување на загадувањето од патниот транспорт, но, исто така, до одреден степен влијае и на потрошувачката, моќноста и работата на моторот на возилото. На бензинските станици на нашиот

„Алкалоид“ пушти во употреба нови производствени капацитети

ИНВЕСТИЦИЈАТА Е ВРЕДНА 11 МИЛИОНИ ЕВРА Новите производствени капацитети за цврсти фармацевтски форми се простираат на површина од 7 000 м2 и се изведени во согласност со строгите прописи за Добра производствена пракса. Посветеноста

Макпетрол совети за возачите – што сѐ влијае на потрошувачката на гориво

Потрошувачката на гориво е еден од главните фактори при избор на автомобил, но повеќето возачи знаат дека во секојдневни услови е многу тешко да се постигне фабричката потрошувачка. Врз потрошувачката на гориво влијаат повеќе
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram