25 минути

Кога администрацијата ќе влезе во 21 век

Гломазен, неефикасен бирократски апарат- администрацијата неподготвена влезе во време на корона кризата- дигиталната работа од дома подразбира да немаат пристап до документите во институциите, да немаат контрола кога и што работат, ниту пк комуникација на интернет платформите.

Интервју со министерот за информатичко општество- Јетон Шаќири: Не знам колку административци работат од дома, но, се трудиме. За и против- директорката на УЈП, Сања Лукаревска -СДСМ и Наум Стоилковски- портпарол на ВМРО-ДПМНЕ. Експертите критикуваат:-Ана Павловска-Данева и Неда Малеска. Новинарката Тања Милевска од Брисел: Во принцип, админстрацијата во Белгија функционира дигитално.