25 минути

Како војската ќе помогне во време на корона пандемијата

Зошто војската е дел од решението за кризата- за и против: министерката за одбрана, Радмила Шеќеринска вели дека имаме голема помош од земјите на НАТО, но така не мисли ВМРО-ДПМНЕ- Дарко Костовски, пратеник и дел од Управувачкиот комитет за кризи, вели дека се попречува демократскиот процес во земјата. Стојанче Ангелов, прв човек на Кризниот штаб- помошта ја бара и од експерти, но и од Твитер и ФБ јавноста. Благоја Марковски, полковник во пензија и воено-политички аналитичар става фокус на психолошкиот момент на присуството на војската кај граѓаните. Новинарката Жанета Скерлев од Лондон ги анализира сите фази на помошта на британската војска во корона кризата.

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram