25 минути

Цаца: За да се спречи стравот од вакцините, власта мора со кампања да ги информира граѓаните

Маргарита Цаца Николовска, директорка на Институтот за човекови права и поранешна судијка во Судот за човекови права во Стразбур, говори за неопходноста за информирање на јавноста за новите вакцини за Ковид-19 од страна на власта, со што би се спречиле лажните вести, дезибформациите, недоумиците и стравот кој е поттикнат токму од недостатокот на релевантни информации.