25 минути

Загадување и корона- колку ја проблематизира болеста?

Говори Дејан Докиќ, пулмолог и алерголог, кој вели дека загадувањето ги зголемува вирусните инфекции- но, нема доволно податоци за влошување на состојбата со корона. Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов тврди дека е намалено загадувањетп, но, додава- “Знам дека не работат некои мерни станици, за да се даде точен податок”. Ида Протуѓер, личен тренер за развој, поранешна новинарка, која живее и работи во Виена, Австрија, вели дека австриската држава. ги мотивира граѓаните да допринесат за помало загадување