25 минути

Зошто никој не бара одговорност за студените радијатори

Алармот се вклучи, енергетската криза кулминира. Зошто никој не бара одговорност за студените радијатори?

Дали воопшто има смисол да постои Регулаторната комисија за енергетика, ако нема право да ги казнува фирмите за злоупотреби и лошо работење? Првиот човек на  Регулаторна, Марко Бислимовски, во емисијата „25 минути“ тврди дека следува нова законска одредба со која ќе му бидат одврзани рацете за казни. 

Гости во ова издание се: Марко Бислимовски, првиот човек на Регулаторната комисија, Дејан Бошковски, екс член на Регулаторна комисија, професорот во пензија од Машинскиот факултет Ристо Цицонков и од Нанс, Франција, новинарот и дописник на МИА, Тони Гламчевски.