25 минути

Американската војска ќе достави храна и залихи во Газа од воздух

Американскиот претседател Џо Бајден денеска ги објави плановите за фрлање храна и залихи во Газа од воздух, еден ден по нападот на Палестинците.
Бајден рече дека акцијата на американските воздушни сили ќе се случи во наредните денови.

Според податоците на ОН, најмалку 576 илјади луѓе или околу една четвртина од населението на Појасот Газа, се на работ на глад.