25 минути

Здравствени синдикати- обвинувања за борба на суети

Двата здравствени синдиката- репрезентативниот и Независниот имаат различни датуми за протести во април, а базично- се борат за исти работнички права. Интервјуа со Боби Бојчевски, лидер на Независниот синдикат и Боби Стојановски- заменик-претседател на Синдикатот на здравствени работници.

За вековните синдикални борби на ЕУ земјите- известува Тони Гламчевски од Франција.