25 минути

Израел ги бојкотираше преговорите за примирје во Газа

Израел ги бојкотираше преговорите за примирје во Газа што во Каиро, откако Хамас одби да испрати целосен список на заложници кои се уште се живи.

Делегацијата на Хамас, организација која се смета како терористичка од САД и ЕУ иако пристигна во Каиро на разговори, сепак не седна на преговарачката маса со Израел.
Договорот би бил продолжено примирје во војната која трае пет месеци, со пауза која траеше десетина дена во ноември.