25 минути

Победа на Трамп на Супер вторник, изгуби само во една држава

Доналд Трамп победи во најмалку 12 сојузни држави кои гласаа овој Супер вторник, со што поранешниот претседател влегува во следната фаза од кампањата со непремостлива предност од 893 делегати, наспроти 66 од неговиот единствен преостанат кандидат Ники Хејли.
За победа на републиканските прелиминарни избори потребни се 1215 делегати.

Во Вермонт, држава која ги распределува своите 17 делегати, Хејли обезбеди водство од помалку од пет проценти.