25 минути

“Политико”: Босна и Херцеговина треба да започне преговори со ЕУ

Босна и Херцеговина треба да ги започне преговорите за пристап во ЕУ, објави “Политико”, а планот е Европската Комисија оваа вест да ја објави утре. ЕУ ѝ додели на Босна и Херцеговина кандидатски статус во декември 2022 год.

Во меѓувреме, Македонија и Албанија остануваат како земји кои никако да се придвижат во започнување на преговорите.