25 минути

25 Минути: Агонија на студент од Чешка- државава нема вакцини против беснило на кучиња

Сторија за студентот преку Еразмус, од Чешка, Јарослав Шнобл, кој бил каснат од бездомно куче во Скопје. Во државава нема вакцин против беснило, и токму заради тоа, бил принуден да се врати во Чешка за вакцина.

Кое е објаснувањето на министерот за здравство, Илир Демири, и на директорот на Инфективната болница, Фадиљ Цана- зошто нема вакцини?

Тони Гламчевски од Франција известува за задолжителната вакцинација- таму не смее да се случи да нема вакцини.