25 минути

Почина Мирко Попов

Денеска по кусо боледување на 51-годишна возраст почина познатиот музичар, композитор, диџеj, текстописец и продуцент Мирко Попов. Попов неколку дена беше хоспитализиран на скопскиот Клинички центар по мозочен удар.

Тој е основач на ПГМ Колектив, кој прераснува во водечки авангарден музички праве.