25 минути

Беса Арифи: Отворањето на Уставот за Бугарите да биде искористено и за Судски совет

Забелешките на ГРЕКО за Македонија продолжуваат, но она што особено е болна точка се политичките притисоци и влијание врз судството. Токму затоа, шефицата на македонската делегација во ГРЕКО, Беса Арифи, има порака до македонските власти- отворањето на Уставот за Бугарите треба да биде искористено и за тргање на министерот за правда од Судскиот совет.

Токму во оваа насока е и пораката на европратеничката Ирена Јовева- колку многу мора Македонија да работи во борбата против корупција.