25 минути
Категорија

Колумни

Кутриот тој судија

Кутриот тој, обесправен, понижен, осиромашен судија Енвер Беџети. Беше фатен како 9 месеци го држи во фиока предметот на Сашо Мијалков за масовното прислушување и каква драма, казнет бил фантастични 20 проценти од платата. Господа

Дајте вино, сакам лом

Со радост и нетрпение го очекуваме министерскиот состанок на ОБСЕ во Скопје следнава недела. Со одлука на Владата, администрацијата и школите нема да работат два дена, за да биле избегнати гужви и хаос. Со мала доза на владин камшик-

Блескави оценки за корупцијата

„Нема напредок во борбата против корупција и судството„- вака изгледаат блескавите оценки што ги доби Владата во Извештајот на Европската Комисија. Затоа и вице-премиерот за евро-интеграции повеќе од задоволно констатира дека 80% од

Крај на ерата-Кога Албанците беа Шиптари

Апелот на Исмет Рамадани конечно да заврши ерата „Кога Албанците беа Шиптари“ не смее да заврши како пусти соништа, само тажни илузии кои ќе немаат никогаш, никаква шанса да освестат и здоболат. Да ги здоболат оние сејачи на

Драги Македонци, драги Албанци

Борбата за да се пее македонска, но и албанска химна по школите е најголемиот успех, воопшто остварен по независноста на земјава. Затоа што, најважно од се е да се јакне патриотизмот меѓу децата, ако не може веќе на партиско и државно

Границите на холандскиот амбасадор

Во право се сите кои велат дека холандскиот амбасадор Дирк Јан Коп целосно ги премина сите граници, мешајќи се во внатрешните работи на земјава. Вели дека не ги сакаме нивните, европски вредности, туку само нивните пари. Точно, а како

Кралство давам за перка од ајкула

Најправедната одлука на оваа Влада е зголемување на функционерските плати за 78%. Потоа беше се полесно. Правдата дојде на голема врата со прогласување на основни прехранбени производи како луксуз. Како вели вицепремиерот за економски

Стариот лисец Ахмети

Ахмети е мајстор на играта, тоа е сигурно. Погледнете ги неговите пофалби за Груевски и комбинирајте ги со сегашната замрзната позиција на власта со уставните измени. Мала анализа и на најголемиот аматер во политиката, може да доведе до

Силната ти, Горде

Сигурна сум дека никој од политичарите и функционерите нема бугарски пасош, и покрај тврдењата на бугарскиот европарламентарец Андреј Ковачев дека се работи за 120.000 пасоши. Не, сигурно никој нема, особено власта, уште помалку

Ќе дојде тој ден

Ќе дојде ден кога болните од канцер ќе победат. Ќе ја извојуваат нивната приватна, најтешка битка со болеста и ќе оздрават. Надежта за таков ден никогаш не напушта. Но, тие ќе видат и други подобри денови. Ќе дојде ден кога ќе
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram