25 минути
Категорија

Колумни

Денес, кога станувам функционер

Откако сами си ги зголемија платите на 78%, сега доаѓаат уште поубави времиња за македонските функционери, во кои крадењето се слави. Да се биде искрен мора- има одредени луѓе што ја поддржуваат власта за менување на

Не плачете кога пеете бугарски песни

Кога сте на власт, целата тајна како да опстанете е- да не се воздржувате од ништо. Алчноста, ниските страсти, моралната корумпираност- сè да биде ваша специјалност. Не, не се работи за тоа да ги користите сите привилегии, не воопшто.

Ќосињата или ЕУ

Неговото прво убиство било на 14 години. Оттогаш, во спомените на оваа земја станува запаметен како Касапот. Кога имал отприлика 18 години, во Мариовските планини наишол на јагленари. Не биле аскер, кој би бил закана за него, не биле

Криви сме ние

Да, да, сепак сме криви ние, пред сè. Криви сме што дозволивме пред наши очи да се распаѓа сè што нам ни припаѓа. Ги оплакуваме луѓето во тетовската болница, жртвите во Ласкарци, жртвите во автобусот на Беса транс. Сепак, криви сме, што не

Вратете се, амбасадори

Ова лето највознемирувачката вест во земјава се ширеше како пожар кој се закануваше да нè пеплоса. Каква трагедија пријатели, нè нападнале странци од различни земји, секако дека мора да се луѓе со сомнителни намери. Се работи за

Да видам Охрид, Струга да видам

Кого го интересира навистина македонскиот идентитет? Во хрватскиот весник „Јутарњи лист“ прочитав дека после повеќе од 40 години е објавена нова антологија на современата македонска поезија, насловена како „Пронајден збор“ на Борислав

Послушајте, патриоти

Жителите на Слупчане се вистински патриоти на оваа држава. Не пуштаат ниту полиција, ниту екипи на ЕВН на својата територија, по цена дури и да нема никој никогаш струја, не само во сите околни села, туку ако треба низ целата земја.

Вреди оваа борба, Агелер и Ивановска

Светот е преполн со црни листи, како што се засилува окупацијата на диктаторите, корумпираните, недемократите. Се додека светот не се исчисти од Путин и неговите корисни идиоти, од целата светска путинизација, во сите облици и диктаторски

А тој е фин, грижлив човек

Стојанче Ангелов го знаеме отсекогаш, тој е фин, грижлив човек. На чело е на институција која за ништо не е надлежна, освен да констатира катастрофа, но за жал, нема никаква можност да преземе барем еден чекор, да повлече барем еден потег,

Фатмир на македонски значи Среќко

Страдањата на администрацијата во Македонија се одамна познат факт, позавртете ги само политичките енциклопедии, не се плашете од премногу знаење, никогаш не е доволно. Нивната трагична судбина, онаа на бирократве наши, можете да ја
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram