25 минути

Демири: Не е законски да не е осигурана Клиниката, одговорноста е на менаџментот

По поплавата со цевката за парно на Токсикологија, министерот за здравство Илир Демири кажа дека штетата на Токсикологија е покриена, но и дека одговорноста е на менаџментот, со оглед на фактот што нема осигурување оваа болница.
Клиничкиот центар има заеднички служби кои се наменети за тоа, тоа им е примарна обврска да се грижат за Клинички центар и за сите хаварии што можат да се случат. Хаваријата со цевката за парно е санирана уште вчера од страна на заеднички служби“, рече Демири.