25 минути
Категорија

Фокус

Германска економска делегација во работна посета на „Aлкалоид“

Германска економска делегација, составена од претставници на Министерството за економија на СР Германија и на германски компании, од потпретседателот на групацијата „BASF Централна и Југоисточна Европа“ и од високи претставници на

Алкалоид: Позитивни финансиски резултати во 2022

АЛКАЛОИД со раст на консолидираниот извоз од над 16 %, консолидирани продажби од 231,9 милиони евра и со 187 нови вработувања во земјава во периодот јануари – декември 2022 г. Приходи од продажби Според единечниот

Донација за „СОС Детско село“ во организација на РФМ

„Ви благодариме од срце! 460 деца и млади без родителска грижа растат во семејство благодарение на вас“ – пишува на врамениот дрес кој Ракометната федерација на Македонија го доби од организацијата „СОС Детско село“ по повод

АЛКАЛОИД СТАНУВА ПАРТНЕР НА СОС ДЕТСКО СЕЛО

СОС Детско село – Северна Македонија е дел од интернационална организација којашто работи во 136 земји во светот веќе 70 години и е посветена на помош и на поддршка на најранливите – децата. СОС Детско село е организација којашто во

Алкалоид пушти во употреба нова инвестиција вредна 720.000 евра

Новите лаборатории за контрола на квалитетот, истражување, развој и за регистрации се организирани на простор од 400 м², во производствениот сегмент за козметички производи на локалитетот во Ѓорче Петров. Добропознатите брендови на

ФОНДАЦИЈАТА „ТРАЈЧЕ МУКАЕТОВ“ ДОДЕЛИ 40 НОВИ СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023

За петнаесет години постоење, Фондацијата „Трајче Мукаетов“ стипендирала 619 студенти по фармација и по медицина при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје, а за досегашните активности инвестирани се

АЛКАЛОИД со рекорден извоз од над 122 милиони евра, инвестиции од 13,7 милиони евра и со 161 нови…

Приходи од продажби Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари – септември 2022 година продажбите достигнуваат 8.161.698.989 денари, што е за 14 % повеќе во споредба со истиот период од минатата година. Вкупните

Алкалоид: Заедно можеме повеќе

Црвен крст на РСМ – Црвен крст на Град Скопје, заедно со сите поединци и општествено одговорни субјекти (компании) кои ги поттикнува да се вклучат и да го поддржат процесот на донирање половна облека, се стреми да придонесе за создавање

Алкалоид“ АД Скопје регистрираше ново друштво во Романија

По неколкугодишното присуство и успешно работење на романскиот пазар, „Алкалоид“ АД Скопје регистрираше ново друштво во Романија, со назив „Alkaloid Bucharest S.R.L.“. Друштвото е 100 % во сопственост на компанијата. Ваквиот

Претставници на Американскиот совет на млади политичкилидери во посета на „Алкалоид“ 

Делегација на Американскиот совет на млади политички лидери(American Council of Young Political Leaders – ACYPL), во придружбана претставници од Амбасадата на САД во Скопје, оствари работнапосета на „Алкалоид“. Целта на посетата беше 
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram