25 минути
Категорија

Колумни

Не, господа антиваксери, ние не сме Данска

Колку повеќе мртви од Ковид во оваа земја, толку многу повеќе дрвени глави, тврдоглави глави, зачаурени глави на ноеви, оние кои одбиваат да мислат, да размислат, да сфатат, нивните прсти одбиваат да бидат ставени на чело, за да разберат

Добредојдовте, бегалци

Во право е Христијан Мицкоски кога вели дека треба да има солидарност кај богатите држави и да примаат повеќе бегалци Авганистан, од планираните досега. Но, тој потоа додава- неприфатливо е и е погрешен потег Македонија да прима многу

Независни кандидати, невидливи гадинки

Какви се тие неволји за СДСМ што ги гонат несоприливо, галопирачки? Независни кандидати за локалните избори се закануваат да ги сомелат, но не, великаниве од партија не се даваат, не попуштаат, во ек е битка за живот или смрт, додека не ги

Овде пустошеше Великиот варварин на Охрид

Можеме да здивнеме, УНЕСКО ја одложи, и тоа без рок, одлуката дали Охрид да се стави на листата загрозено светско наследство во опасност. Нашата пријателска Босна и Херцеговина поднела амандмани за да се дадат уште две години на

Приказна за логото, за Динка и за нашите владини лилипутанци

Слушнете ја таа врева на приучени критичари за логото направено за прослава на 30 години самостојна, независна Македонија. Како изгледа логото? Аматериве од критичари велат- некакво исечено, повеќе личи на распарчено сонце, за кое

Бугарија, мајката на сите наши проблеми

После извештајот на Стејт департментот за корупцијата во Македонија, се присетив на едно мое интервју со Влатко Ѓорчев од ВМРО-ДПМНЕ, пред многу повеќе од десет години, во А1 ТВ. Тоа беа времиња- Грција со нејзиното вето беше виновна за

Гамбитот на Заев

Додека седев некој час во Охрид, на Преспанскиот дијалог, времето се врати од пред нешто повеќе од 20 години, како никогаш да не сме се помрднале, мумифицирани, замрзнати во апсурдите. Филип Рикер, Ален Ле Роа, Ерван Фуере, Дорис Пак,

Да се биде Бугарин

Кога сте револтирани од бугарското вето и нивните барања да се определите како Бугари, дека го говорите всушност бугарскиот јазик, а историјата дека ви е бугарска, пред вас одеднаш се појавуваат разни патокази и опции, како да докажете

Земја Дембелија: Царството на администрацијата

Здравствените работници сметаат дека се дискриминирани,  еднакво како и вработените во војската, полицијата и образованието. Нема да земаат К-15, но затоа власта обезбедила регрес за одмор за администрацијата, најголемата гордост на оваа

Боли до коска, Џо Бајден

И што може да се очекува од најголемиот пријател на Македонија, а тоа секако била отсекогаш Америка, секако не удари, никако најболните точки да се разрануваат и потоа растргнуваат, за да се отстрани она диво месо, од кое одамна воздух се
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram